Over ons

De brouwers en de brouwerij

Over ons

De brouwers en de brouwerij

Over ons

De brouwers en de brouwerij

About Image
About Image
About Image

Wat ons drijft

Wat ons drijft

Tijd, traditie & trots

Tijd, traditie & trots

Wat blijft, als alles voorbijgaat? Voor ons – Willem en Koen – is het antwoord simpel: de kwaliteit van onze passage. Wat we doen, moet kloppen. Niet alleen in het glas, maar ook in hoe we omgaan met onze streek, ons ambacht en elkaar.


We hebben de liefde voor Lambiek en Geuze vanuit onze Pajotse roots, vanuit onze opvoeding. Dat erfgoed willen we niet alleen bewaren, maar ook doorgeven – met bier dat de tijd trotseert, gemaakt volgens eeuwenoude traditie én met een frisse blik.


Brouwen is voor ons het mooiste ambacht ter wereld. Het vraagt geduld, vakmanschap en respect voor de natuur. En als ons bier, na jaren rijping, ergens opengaat en iemand ervan geniet… dan is dat onze beloning.

Gepassioneerd door spontane gisting

Ontmoet de brouwers

About Image

Koen Christiaens

Koen is sinds 2018 brouwer en is de drijvende, jongere kracht achter Sako. Met zijn voeten in het Pajottenland en zijn hart bij het bier, bouwt Koen mee aan iets bijzonders. Iets vragen over de bieren of een rondleiding? Grote kans dat je Koen zelf aan de lijn krijgt.

About Image

Willem Van Herreweghen

Willem is reeds meer dan 50 jaar brouwingenieur, en is dagelijks met bier, lambiek, microbiologie en biochemie bezig, zowel in binnen- als in buitenland.

Gepassioneerd door spontane gisting

Ontmoet de brouwers

About Image

Koen Christiaens

Koen is sinds 2018 brouwer en is de drijvende, jongere kracht achter Sako. Met zijn voeten in het Pajottenland en zijn hart bij het bier, bouwt Koen mee aan iets bijzonders. Iets vragen over de bieren of een rondleiding? Grote kans dat je Koen zelf aan de lijn krijgt.

About Image

Willem Van Herreweghen

Willem is reeds meer dan 50 jaar brouwingenieur, en is dagelijks met bier, lambiek, microbiologie en biochemie bezig, zowel in binnen- als in buitenland.

Gepassioneerd door spontane gisting

Ontmoet de brouwers

About Image

Koen Christiaens

Koen is sinds 2018 brouwer en is de drijvende, jongere kracht achter Sako. Met zijn voeten in het Pajottenland en zijn hart bij het bier, bouwt Koen mee aan iets bijzonders. Iets vragen over de bieren of een rondleiding? Grote kans dat je Koen zelf aan de lijn krijgt.

About Image

Willem Van Herreweghen

Willem is reeds meer dan 50 jaar brouwingenieur, en is dagelijks met bier, lambiek, microbiologie en biochemie bezig, zowel in binnen- als in buitenland.

Eeuwenoud bier

Eeuwenoud bier

Onze brouwerij in cijfers

Onze brouwerij in cijfers

We brouwen in een moderne, klassieke installatie – perfect uitgerust om eender welk bier te maken. Maar vandaag kiezen we resoluut voor lambiek.

Af en toe laten we ons even gaan: dan experimenteren we met geroosterde mout, kruiden, vlierbloesem of bourbonvaten. Ook deze lambieken worden later geassembleerd tot geuze.

2690

liter wort

brengt één brouwsel op, en dat duurt ongeveer 7 uur.

2690

liter wort

brengt één brouwsel op, en dat duurt ongeveer 7 uur.

2690

liter wort

brengt één brouwsel op, en dat duurt ongeveer 7 uur.

127950

liter opslagcapaciteit

We hebben ongeveer 180 vaten van 400 liter, 5 houten foeders van 3000 liter, en één foeder van 5000 liter. We hebben ook 3 roestvrijstalen tanks van 9000 liter en 2 roestvrijstalen tanks van 4500 liter.

127950

liter opslagcapaciteit

We hebben ongeveer 180 vaten van 400 liter, 5 houten foeders van 3000 liter, en één foeder van 5000 liter. We hebben ook 3 roestvrijstalen tanks van 9000 liter en 2 roestvrijstalen tanks van 4500 liter.

127950

liter opslagcapaciteit

We hebben ongeveer 180 vaten van 400 liter, 5 houten foeders van 3000 liter, en één foeder van 5000 liter. We hebben ook 3 roestvrijstalen tanks van 9000 liter en 2 roestvrijstalen tanks van 4500 liter.

1150

flessen per uur

kunnen we afvullen en kurken met onze bottellijn.

1150

flessen per uur

kunnen we afvullen en kurken met onze bottellijn.

1150

flessen per uur

kunnen we afvullen en kurken met onze bottellijn.