Van Adelaar naar Bogaerden
6 apr 2025
Aan het recept verandert er niets
Pieter Van Herreweghen
Sako Brewery kiest resoluut voor haar roots. Vanaf nu dragen onze bieren van spontane gisting niet langer de naam Adelaar, maar worden ze gebrouwen, gerijpt, geassebleerd en gebotteld onder de naam Bogaerden. Een naam die voor ons niet zomaar een label is, maar een plek en een verhaal.
Bogaarden is de plaats waar onze lambiek, geuze en kriek hun oorsprong vonden. Het is daar, in het hart van het Pajottenland, dat onze eerste spontane gistingsbieren tot leven kwamen – gevormd door de lucht, de microflora en de traditie van de streek.
"Met de naam Bogaerden brengen we een eerbetoon aan onze oorsprong en blijven we trouw aan wat ons bier zo uniek maakt"
Vandaag brouwen we in Gooik, nog steeds in het Pajottenland, op slechts een steenworp van waar het ooit begon. Met de naam Bogaerden brengen we een eerbetoon aan die oorsprong en blijven we trouw aan wat ons bier zo uniek maakt: spontane gisting, tijd, vakmanschap en de kracht van het land.
Met deze rebranding willen we nog sterker inzetten op verbondenheid met onze streek. Bogaerden staat voor bieren die de tijd trotseren: gebrouwen met geduld en met liefde voor het ambacht. De naam Bogaerden is trouwens geen onbekende: onze tripel draagt deze naam al sinds de start, en blijft dat ook doen.
Aan het recept verandert er niets. Ook de bieren blijven trouw aan hun smaakprofiel en karakter. Wat verandert is de naam, wat blijft is de kwaliteit, de passie en de plek die ons gevormd heeft.
Bogaerden. Bieren die de tijd trotseren.
More Blog & Articles